fbpx
Skip links

Google mijn bedrijf

Google Mijn Bedrijf

Zet jouw bedrijf letterlijk op de kaart

We helpen je graag bij het beter vindbaar maken van jouw bedrijf. Google Mijn Bedrijf is een belangrijk onderdeel van je online propositie.

Heel kort gezegd is Google Mijn Bedrijf (Google My Business) een onmisbaar gratis onderdeel van Google voor de lokale ondernemer.

Download gratis handleiding

"46% van alle zoekopdrachten zijn lokaal georiënteerd"

GMB Online marketing Enschede

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Laten we het eerst eens hebben over wat Google Mijn Bedrijf precies is. Heel simpel gezegd is Google mijn bedrijf een hulpmiddel dat jouw bedrijf laat zien aan potentiële lokale klanten, nog voordat ze op de zoekresultaten klikken.

De Google Mijn Bedrijf weergave wordt voornamelijk getoond bij lokale zoekopdrachten en is daarom juist voor de lokale ondernemer zo interessant. Is jouw bedrijf niet zichtbaar? Download dan gratis onze Google Mijn Bedrijf handleiding.

Doe de lokale check

Gratis Google mijn Bedrijf handleiding

Waarom staat mijn bedrijf niet tussen het getoonde landkaartje in Google? Kom je er niet uit? Vraag gratis onze Google mijn Bedrijf Handleiding aan zet jouw bedrijf op de (land)kaart. Na het invullen van het formulier ontvang je onze handleiding direct op het door jou aangegeven e-mailadres.

De grootste voordelen

van Google Mijn Bedrijf
  • Het is helemaal gratis
  • Het is volledig gericht op lokale kopers (Jouw doelgroep)
  • Via Google mijn bedrijf kunnen potentiële klanten makkelijk contact opnemen
  • Met een goed ingericht Google mijn bedrijf profiel heb je een middel om de concurrentie te verslaan zonder grote investeringen.

Een goed ingerichte Google mijn bedrijfspagina wordt ook wel dé meest belangrijke plek voor optimalisatie genoemd.

De Google 3 Pack

Scoor bij een lokale doelgroep

Als je een lokale zoekopdracht doet, dan wordt eerst de Google 3 pack weergegeven en daarna pas de organische resultaten. Stel dat iemand op zoek is naar een Osteopaat in Enschede, dan zal deze persoon logischerwijs zoeken op “Osteopaat Enschede”. Het resultaat: eerst de Google drie pack en daarna pas de organische resultaten.

Het in orde hebben van je Google mijn bedrijf betekend dus een gratis nummer 0 positie (dus nog boven de nummer 1 positie) naar de klant die op zoek is naar jou! Ook als we zoeken op “osteopaat”, een zwaar concurrerende term, zien we dat ook hier eerst de Google 3 pack naar voren komt.

Zeer interessant? Dit is nog lang niet alles, wist je dat:

  • 46% van alle zoekopdrachten lokaal zijn
  • 88% van de klanten die een mobiele lokale zoekopdracht doen bellen of bezoeken het bedrijf binnen 24 uur
  • 56% van de bedrijven zijn Google mijn bedrijf nog niet heeft geclaimd

We kunnen dus wel stellen dat Google mijn bedrijf een zeer belangrijke gratis klantenmagneet is en dat je als eigenaar van een lokaal bedrijf dit absoluut voor elkaar wilt hebben.

De Google Mijn Bedrijf specialist

Jarenlange ervaring in heel Twente

Mocht je graag meer te weten willen komen over Google Mijn Bedrijf, neem dan gerust contact op. We helpen je graag verder!