fbpx
Skip links

Uitgelegd: Bedrijf niet zichtbaar op Google Maps

Kennisbank

Waarom is mijn bedrijf niet zichtbaar op Google Maps?

Je ziet een scherm, waarin Google vraagt je bedrijfsnaam op te geven. Bestaat je Google Mijn Bedrijf profiel al? Dan zal jouw bedrijf naar voren komen, zo niet dan moet er een bedrijf worden aangemaakt om jouw bedrijf zichtbaar op Google Maps te maken. Voordat je in de 3 pack verschijnt (De kaartjes binnen de zoekresultaten van Google) is het belangrijk dat je een Google Mijn Bedrijf bedrijfsprofiel hebt en dat deze ook door jou geclaimd is. Of je bedrijf al bestaat is gemakkelijk te checken.

Download gratis handleiding

Google Mijn Bedrijf claimen en aanvragen

Zet je bedrijf op Google Maps

Ga naar https://www.google.com/intl/nl_nl/business/ en druk op de groene nu starten knop. Wanneer je bedrijf al bestaat moet je aan Google aantonen dat jij de eigenaar bent. Dit kan vaak op een drietal manieren:

  1. Google stuurt een brief naar de bedrijfslocatie met daarin een code om je account te verifiëren.
  2. Je tevens kunt kiezen om Google je te laten bellen, in dit gesprek wordt de verificatiecode telefonisch gegeven
  3. Google stuurt een email naar het bekende email adres die aan Google mijn bedrijf is gekoppeld.

Bestaat je bedrijf nog niet? Dan volg je de vijf stappen in het scherm om jouw Google mijn bedrijf aan te vragen. Gefeliciteerd, je bent nu eigenaar van je eigen Google mijn bedrijf! De volgende stap is het optimaal inrichten van je profiel pagina. Weten hoe je dit doet? Download dan onze handleiding of lees meer op onze Google Mijn Bedrijf pagina.

Gratis Google mijn Bedrijf handleiding

Waarom staat mijn bedrijf niet tussen het getoonde landkaartje in Google? Kom je er niet uit? Vraag gratis onze Google mijn Bedrijf Handleiding aan zet jouw bedrijf op de (land)kaart. Na het invullen van het formulier ontvang je onze handleiding direct op het door jou aangegeven e-mailadres.

Supportflex online marketing

Lokaal online succes vanuit Enschede

Supportflex biedt diverse internet marketing diensten aan met als focus de lokale markt in en rondom Enschede (dus ook Hengelo, Almelo, Haaksbergen, Borne, Nijverdal en Oldenzaal). Deze specialisatie vindt je terug in de manier van werken en aanpak.

Lokale helden

Lokale klanten, lokale ondernemers, lokale marketing

Supportflex heeft er voor gekozen om alle diensten zo in te richten dat ze gericht zijn op bedrijven waarvan de klantenkring zich lokaal (of soms regionaal) oriënteert. Wij spreken vaak over de lokale helden.

De ontwikkelingen op internet volgen elkaar in rap tempo op, een partner die daar bovenop zit is onmisbaar. Wij zijn jouw vertegenwoordiger op de digitale snelweg. We kiezen er voor om alleen middelen in te zetten waarbij het rendement optimaal en duidelijk aantoonbaar is.

Doe de lokale check
Lokaal beeld in Enschede

Lokale online marketing

Wat is het verschil met "gewone" marketing?

Bij online marketing worden online kanalen gebruikt om het product of dienst van een bedrijf of organisatie aan te prijzen. In de praktijk gaat dit vaak om websites, Social media kanalen, online profielen en E-Mail campagnes.

In het geval van lokale online marketing worden dezelfde middelen ingezet om een lokale klantenkring te bereiken. Technisch gezien lijken de werkzaamheden erg op elkaar. Echter er zijn ook verschillen te onderscheiden.

Lokale online marketing legt minder de nadruk op strategie. Met name op het gebied van zoekmachine optimalisatie is het makkelijk om een zoekwoord strategie te bepalen. Zo wil een fysiotherapeut nou eenmaal graag gevonden worden op de term fysiotherapie in combinatie met de vestigingsplaats.

Omdat de doelgroep kleiner is zijn de budgetten bij lokale online marketing ook kleiner. Onze pakketten zijn dusdanig opgebouwd dat met relatief lage budgetten optimaal rendement behaald kan worden.

Bij lokale online marketing zijn connecties en kennis van de markt zelf belangrijk. Welke influencers en webmasters zijn er actief bij jou in de stad? En hoe weet je ze te bereiken?

Wij werken graag voor klanten uit:

Enschede, Hengelo, Almelo, Oldenzaal, Haaksbergen en Borne

Vanuit ons kantoor in Enschede hebben we een loyale en lokale klantenkring op weten te bouwen voor wie wij dagelijks online succes weten te realiseren. Ons werkgebied omhelst heel Twente. De meeste business cases hebben we in de steden Enschede, Hengelo en Almelo. Daarnaast zien we steeds meer leuke projecten in iets kleinere dorpen en steden zoals Haaksbergen, Oldenzaal, Losser, Nijverdal en Borne.

Interessante artikelen

Een greep uit onze kennisbank:

Auteur