fbpx
Skip links

Uitgelegd: Internet marketing

Kennisbank

Wat is internet marketing?

Internet marketing omvat alle online activiteiten die worden ingezet bij het promoten van een bedrijf, organisatie, instelling, idee of dienst. Hierbij is ten alle tijde de belangrijkste methode om de boodschap te verspreiden. De meest directe vorm van internet marketing is online adverteren. Maar ook zoekmachine marketing, Social Media Marketing, Content marketing, Referral marketing en E-mail marketing zijn vormen van internet marketing.

Supportflex online marketing

Lokaal online succes vanuit Enschede

Supportflex biedt diverse internet marketing diensten aan met als focus de lokale markt in en rondom Enschede (dus ook Hengelo, Almelo, Haaksbergen, Borne, Nijverdal en Oldenzaal). Deze specialisatie vindt je terug in de manier van werken en aanpak.

Lokale helden

Lokale klanten, lokale ondernemers, lokale marketing

Supportflex heeft er voor gekozen om alle diensten zo in te richten dat ze gericht zijn op bedrijven waarvan de klantenkring zich lokaal (of soms regionaal) oriënteert. Wij spreken vaak over de lokale helden.

De ontwikkelingen op internet volgen elkaar in rap tempo op, een partner die daar bovenop zit is onmisbaar. Wij zijn jouw vertegenwoordiger op de digitale snelweg. We kiezen er voor om alleen middelen in te zetten waarbij het rendement optimaal en duidelijk aantoonbaar is.

Lokaal beeld in Enschede
Doe de lokale check

Lokale online marketing

Wat is het verschil met "gewone" marketing?

Bij online marketing worden online kanalen gebruikt om het product of dienst van een bedrijf of organisatie aan te prijzen. In de praktijk gaat dit vaak om websites, Social media kanalen, online profielen en E-Mail campagnes.

In het geval van lokale online marketing worden dezelfde middelen ingezet om een lokale klantenkring te bereiken. Technisch gezien lijken de werkzaamheden erg op elkaar. Echter er zijn ook verschillen te onderscheiden.

Lokale online marketing legt minder de nadruk op strategie. Met name op het gebied van zoekmachine optimalisatie is het makkelijk om een zoekwoord strategie te bepalen. Zo wil een fysiotherapeut nou eenmaal graag gevonden worden op de term fysiotherapie in combinatie met de vestigingsplaats.

Omdat de doelgroep kleiner is zijn de budgetten bij lokale online marketing ook kleiner. Onze pakketten zijn dusdanig opgebouwd dat met relatief lage budgetten optimaal rendement behaald kan worden.

Bij lokale online marketing zijn connecties en kennis van de markt zelf belangrijk. Welke influencers en webmasters zijn er actief bij jou in de stad? En hoe weet je ze te bereiken?

Wij werken graag voor klanten uit:

Enschede, Hengelo, Almelo, Oldenzaal, Haaksbergen en Borne

Vanuit ons kantoor in Enschede hebben we een loyale en lokale klantenkring op weten te bouwen voor wie wij dagelijks online succes weten te realiseren. Ons werkgebied omhelst heel Twente. De meeste business cases hebben we in de steden Enschede, Hengelo en Almelo. Daarnaast zien we steeds meer leuke projecten in iets kleinere dorpen en steden zoals Haaksbergen, Oldenzaal, Losser, Nijverdal en Borne.

Interessante artikelen

Een greep uit onze kennisbank:

Auteur

  • Matthijs Hofstede

    Online marketeer met een voorkeur voor lokaal ondernemen en het MKB. Gespecialiseerd op zoekmachine optimalisatie, webtechniek en online populariteit.